Muskel & Velvære Klinikk

Personlig trening

Hvorfor velge meg?

Jeg er opptatt av trening og helse. Det vil si at jeg spesialiserer meg på å få mennesker ut av sofaen og i fysisk aktivitet. Jeg er lidenskapelig opptatt av jobben min og vil gjøre mitt ytterste for at vi sammen skal lykkes, og at du som kunde skal føle deg ivaretatt og få mestringsfølelse innen fysisk aktivitet og helse.

Jeg har blant annet hjulpet folk til en bedre utgave av seg selv, like all mat, lært dem viktigheten av fysisk aktivitet og dens helsemessige effekt. Du vil lære å inkludere all mat i ditt kosthold, du vil lære å spise mat som du liker selv og du vil lære teknikker som gjør at du kan spise sammen med familien uansett hvor.

Woman exercising with a personal trainer
Woman exercising with a personal trainer

De tre B'ene

Det du kan ha i bakhodet til alle måltider er at du får i deg de tre b-ene: Bensin, byggesteiner og beskyttelse. 

Kort fortalt betyr det:

  • Bensin= karbohydrater
  • Byggesteiner= proteiner
  • Beskyttelse= vitaminer, mineraler og antioksidanter fra for eksempel frukt, grønt og nøtter. 


Hvis du spiser ting som dekker hver kategori er du good to go, så enkelt kan det faktisk gjøres.

Den enkle forklaringen

En enkel huskeregel er at hovedmåltidene skal inneholde de tre B’er:

BENSIN, må til for at bilen skal gå, ellers stopper den opp. Slik er det også med kroppen vår, vi må gi den nok bensin slik at den kan gå, hoppe, løpe, svømme eller ta en rask spurt opp bakken i skiløypa. Bensin er det vi kaller karbohydrater som finnes i grovt korn og kornprodukter, brød, pasta, ris, poteter, frukt, juice og bær.

BYGGSTEINER, er det muskler, skjelett og bindevev i kroppen er laget av. Når vi jobber fysisk eller trener, bryter vi ned kroppen og er avhengig av påfyll av byggesteiner for å bygge den opp igjen og bli sterkere til neste gang. Byggesteinene vi trenger mest av kalles proteiner og de finner vi mest av i kjøtt, kylling, fisk, egg, meieriprodukter som ost, melk og yoghurt samt bønner, linser og korn.

En annen viktig byggestein er kalsium, som er viktig for å få et sterkt skjelett som bærer kroppen til å tåle mye trening(for dere som trener mye)

Hovedkildene til kalsium er meieriprodukter som melk, yoghurt, ost, kesam, cottage cheese, småfisk som sardiner og noen berikede plantedrikker. En god huskeregel er å få i seg 3 porsjoner om dagen av meieriprodukter for å dekke behovet for kalsium. Dette kan for eksempel være 1 glass melk, 1 yoghurt og ost på brødskiva. Spiser du meieriprodukter får du i deg byggesteiner i form av proteiner i tillegg.

BESKYTTELSE, finner vi i frukt, grønnsaker, bær, juice og nøtter. Disse matvarene inneholder små stoffer kalt vitaminer, mineraler og antioksidanter, som beskytter kroppen vår mot blant annet stress og sykdom. 

Man kan si at de danner et beskyttende skjold slik at man ikke blir like lett mottakelig for smitte fra blant annet bakterier og virus som kan gjøre oss syke, noe som er greit å tenke på i disse dager!

For å få full beskyttelse er det lurt å tenke at man skal prøve å spise frukt og grønnsaker av alle regnbuens farger fordi ulike frukt og grønnsaker inneholder ulike beskyttelsesstoffer. Og som en bonus får maten vår ekstra fin farge og ser ekstra innbydende ut.

Ønsker du et tilbud på sunn kropp?

Vil du komme i gang med treningen eller har noen spørsmål til hvordan dette fungerer? Vi ønsker å høre fra deg! Fyll inn skjema og vi kontakter deg.

KONTAKT INFO

+47 403 45 253
glenn@muskelogvelaere.no

ADRESSE

Storgata 17, 1890 Rakkestad